Artikel

Rida Bennajem: Soldaat van de Mocro-maffia

Vanavond wordt in Opsporing Verzocht wederom aandacht besteed aan de moord op Rida Bennajem (21). Op 16 maart jl. werd d...

Vanavond wordt in Opsporing Verzocht wederom aandacht besteed aan de moord op Rida Bennajem (21). Op 16 maart jl. werd de jonge Marokkaan van dichtbij doodgeschoten in Amsterdam. De liquidatie staat waarschijnlijk in verband met de dodelijke schietpartij in de Staatsliedenbuurt, eind vorig jaar. Eén van de slachtoffers bij die schietpartij, Saïd el Yazidi, zou bevriend zijn geweest met Bennajem.

Staatsliedenbuurt

Hij werkte zich binnen een paar jaar op van straatschoffie uit Amsterdam-West tot de meest gezochte crimineel van Nederland. Tot hij dus in de Comeniusstraat werd neergeschoten. De liquidatie past naadloos in de onrustige staat waarin de Marokkaanse onderwereld de laatste tijd in verkeert. Ruzies over misgelopen drugstransporten en rippartijen eindigen niet zelden in wapengekletter. Zo kwamen in december van 2012 de twee jonge Marokkanen Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf om het leven tijdens een moordpartij in de Staatsliedenbuurt. Die Saïd el Yazidi zou dus een vriend zijn geweest van Rida Bennajem.

Lees hier een profiel over Rida Bennajem: tot zijn dood de meest gezochte crimineel van Nederland

Gerelateerd nieuws